Ding 15 ; Janetube

Sinds de jaren 90 zijn alle boeken van Jane Austen meerdere keren verfilmd of als tv serie bewerkt. Maar ook zijn er films uitgebracht die schatplichtig zijn aan de boeken van Jane Austen. Denk maar aan Bridget Jones diary of The Jane Austen bookclub.

Een heel bijzondere bewerking is de tv serie Lost in Austen. Amanda Price is een jonge vrouw in de 21e eeuw die zich niet zo thuis voelt in onze wereld. Veel liever brengt zij haar tijd door met het lezen van de boeken van Jane Austen. En dan, op een avond gaat er in haar badkamer een geheime deur open, en stapt Elizabeth Bennet uit Pride and Prejudice haar leven binnen. Amanda neemt dan de plaats in van Elizabeth en ontmoet de andere karakters uit het boek. Alleen het verhaal is nu zijn hoofdrolspeelster kwijt. De overige karakters handelen dan ook niet meer zoals zij volgens het verhaal zouden moeten doen. Aan Amanda de taak om de levens van de Bennets, Darcy, Wickam en Bingley te laten verlopen volgens het verhaal van Austen met als eindresultaat de verloving tussen Elizabeth en Darcy. Maar het blijft een Komedie en alles wat Amanda probeert heeft juist een tegenovergesteld effect. Zo trouwt Jane wel met de afschuwelijke Mr. Collins en blijkt Wickam de redder in nood als alles fout lijkt te lopen. Voor degene die nieuwsgierig zijn geworden naar deze serie let vooral om Guy Henry die een geweldige slijmerige Mr. Collins neerzet.

Maar om wat dichter bij de opdracht te blijven, hier is de trailer van de tv serie.

2 opmerkingen:

  1. Klinkt mij iets te gekunsteld. Ga jij 'm kijken?
    Wie weet met die deeltjesversneller kan jij ook ooit terug naar Jane's time.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig. Het klinkt een beetje als de boeken van Jasper Fforde. Over literary detective Thursday Next. Erg vermakelijk.

    BeantwoordenVerwijderen