Ding 12 ; Jane zit op twitter

Jane Austen was (kind van haar tijd) een vervent schrijfster van brieven. Een brief is een ouderwets sociaal media waarbij de content met maar een persoon gedeeld wordt. Het ongevraagd lezen van andermans brieven werd beschouwd als een enorme inbreuk op iemands privacy.
Helaas zijn na haar dood bijna al haar brieven vernietigd. De reden was dat zij in haar brieven vaak scherp en vilein sprak over mensen uit haar directe omgeving. Haar familie was juist bang dat de inhoud van de brieven na haar dood gedeeld zou worden met anderen. De brief zou daarmee veranderen in een tweet en daar was met in 1817 nog duidelijk niet aan toe.

Wat de schrijver van deze blog betreft, in het verre verleden heb ik al eens een twitter account aangemaakt. Deze hoefde alleen nog maar afgestoft te worden. Maar wat was mijn wachtwoord nu ook al weer! Gelukkig gebruik ik tot afschuw van elke systeembeheerder altijd het zelfde wachtwoord dus dat probleem was ook snel opgelost. Mede cursist Anjes een volg verzoek gestuurd. Annemarie bleek ik al te volgen. Nu nog kijken of ik via mijn telefoon een tweet kan posten.

3 opmerkingen:

  1. Gelukkig had ik net aangegeven dat men een verzoek moet doen om mij te volgen. Nou vooruit Wil mag er ook bij. Ik beloof niet dat er veel wereldnieuws getweet wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moet zelf bekennen dat ik wel een account heb, maar in die twee jaaar nog nooit één tweet verstuurd heb...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een brief was bij uitstek het middel om één op één te communiceren. Daardoor kon je wat minder prettige uitspraken doen. Nu we alles delen via sociale media is dat nou juist een mediawijsheid die menig persoon zich zal moeten afleren.

    BeantwoordenVerwijderen